Vijf kunstgrasbanen met verlichting waarop het hele jaar getennist kan worden. Prachtig gelegen aan de bosrand. Een modern clubhuis met een gezellig terras. Ruim 230 leden waarvan bijna 35 jeugdleden. Competitieteams voor volwassenen op donderdag, vrijdag en zondag. Jeugdteams op zondag, teams voor KNLTB Groen (t/m 12 jaar) en teams voor KNLTB Rood-Oranje. Een grote groep betrokken en actieve leden die de club gezamenlijk draaien. Dat is TC Holten.

We zijn er voor iedereen die graag tennist. Of je nu zomaar een balletje wilt slaan of fanatiek wil trainen en competitie spelen. We kennen spelers van niveau 4 tot en met 9 dus er is altijd iemand met wie je op jouw niveau kunt spelen.

Trainen op topniveau

Marc IJzerman is onze trainer. Hij heeft in de top 25 van Nederland gespeeld. Dus je zult niet snel uitgeleerd raken. Onder het kopje Trainer stelt Marc zichzelf verder voor.

Speciale aandacht voor jeugd en sport

Wij vinden het belangrijk dat jongeren lekker sporten en tennissen is heerlijk om te doen. We besteden daarom ook aandacht aan jongeren die geen lid zijn van onze club. Onze trainer is, financieel gesteund door de gemeente, actief in het organiseren van tennisgerelateerde activiteiten om jongeren vaker en meer aan het sporten te krijgen. Dit gebeurt met name op de Holtense basisscholen.

Altijd tennissen

Bij TC Holten kun je vrijwel altijd tennissen. Onze kunstgrasbanen zijn het hele jaar bespeelbaar, behalve bij strenge vorst en sneeuw. Ons park is open van 08.00 – 22.30 uur. Het clubhuis is geopend van maandag- t/m woensdagavond en tijdens alle activiteiten. Leden kopen de sleutel van de kleedkamers en de verlichting bij de ledenadministratie.

Als lid tel je mee en doe je mee

Hoewel de club gerund wordt door bestuur en commissies dragen alle leden een steentje bij om de club zo goed mogelijk te laten functioneren. Dat betekent dat alle leden een of twee keer per jaar bardienst draaien, assisteren bij de organisatie van een toernooi of activiteit of zich op een andere manier af en toe inzetten voor de club.

Er was eens...

Tennisclub Holten (TC Holten) is in 1971 opgericht door onder andere de heer G. Vegter en mevrouw J. Nagelhout. De club werd lid van de KNLTB en nam deel aan de competitie. Dat ging meteen goed, want het opgegeven team kreeg dispensatie om een klasse hoger te gaan spelen en werd direct kampioen met promotie als gevolg. We speelden toen nog op een gravelbaan bij Hoog Holten.

In 1973 verhuisden we naar de huidige, prachtige locatie aan de Valkenweg. Hier werden twee betonbanen aangelegd en werd een verkleinde uitgave van het huidige clubhuis gebouwd. Daarna ging het snel. Tennis was populair en de leden stroomden toe. In 1975 kwamen er twee betonbanen bij en in 1978 nog een. In 1982 is de kantine eigendom van de club geworden, in 1987 kwam er verlichting en in 1990 kunstgras. De tennisclub beleefde toen haar topjaren met meer dan 400 leden en met een gemengd team in de landelijke competitie op zondag in de 3e klasse.

 

Klaar voor de toekomst

Na uitbreiding van het clubhuis en vervanging van het kunstgras kwam de gemeente in 2005 met het plan om alle sportverenigingen van Holten naar het Vletgoor te verhuizen. Na jaren van afwachten en onzekerheid werd deze verhuizing uiteindelijk in november 2011 definitief afgeblazen.

Toen die kogel door de kerk was, hebben we samen met de gemeente afspraken gemaakt over renovatie en privatisering van de kleedkamers. Niet alleen de kleedkamers, maar het hele complex inclusief clubhuis zijn vervolgens in een periode van enkele maanden compleet opgeknapt. Dit was mogelijk door de inzet van de onvermoeibare en zeer doortastende renovatiecommissie en een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. Het liep niet altijd even gemakkelijk. Een draagbalk liet het afweten, iemand zakte door het oude dak van de berging, en het kostte een flinke duit.

Het kwam uiteraad allemaal goed en het resultaat mag er zijn: een prachtige accommodatie, fraai gelegen aan de bosrand. In januari 2013 is de renovatie afgerond met de aanleg van een moderne oefenwand gecombineerd met een midibaan voor de jeugd. TC Holten staat nu voor een dynamisch tennisvereniging met een gezellig clubhuis waar op alle niveaus met veel plezier getennist wordt. U bent van harte welkom.